Tüm Filtreler
Evlenirken ya da evimizi yenilerken bin bir özenle ve masrafla aldığımız mobilyalarımızın başına bir şey gelmesin diye bir sürü çaba sarf ederiz. Günlerce belki de aylarca mobilya mağazalarını dolaşırız. Çünkü aradığımız ve zevkimize uygun olan, aynı zamanda bütçemize de göre olan bu mobilyalarımızı almak bizim için uzun uğraşlar gerektiren bir iş olmuştur.

Bu uğraşı baştan yaşamamak için mobilyalarımıza özenle bakarız. Mobilya neden kokar sorusuna cevap bulduğunuzda mobilya kokusu ile baş etmenin bazı yollarını da kolayca bulabilirsiniz.



                                                                                       
Mobilya Neden KokarMobilya Kokusunun Sebepleri


Mobilya neden kokar, evimizdeki ya da işyerimizdeki mobilyaların kokmasının birçok nedeni olabilir. Bütün mobilyalarımız bazı dış etkenlerden kaynaklı olarak kokar.  Mobilya kokusu ortamdaki nem, rutubet, mobilyaları silerken üzerinde bıraktığımız su birikintisi gibi birçok etken sebep olur.

Odalarımızı havalandırmadığımızda içerde hava sirkülâsyonu oluşmadığı için var olan hava mobilyalarımıza siniyor ve mobilyaların kokmasına sebep oluyor. Özellikle verniksiz ve cilasız mobilyalarımızın nemi ve tozu kapma olasılığı diğer mobilyalara oranla daha fazla olduğu için daha fazla koku yapar.



 Mobilya Kokusu Nasıl Giderilir



Mobilyalarımda olan kokuyu gidermek için birçok yöntem denenebilir. Eğer mobilyalarımız küflenip artık temizlenmeyecek ve kullanılmayacak seviyede değilse mobilyalarımızdaki koku yüzünden değiştirmek zorunda kalmamıza gerek yoktur. Cilasız mobilyalarımızı güneş gören bir yere alıp ahşabını tamamen kurutup cilalarsak bir daha koku olmayacaktır.

Mobilya neden kokar sorusuna yanıt bulmak çok kolaydır. Aynı şekilde cilalı mobilyalarda havasızlıktan gelen bir koku varsa odamızı havalandırabiliriz. Yeni alınan mobilyalarda bir süre mobilya kokusu olması normal bir durum olarak karşılanır. Bu mobilyalar havalandırma yoluyla normale çevrilmeye çalışılır. Örneğin bebek mobilyaları bir iki ay öncesinde alınır ki kullanılmaya başlamadan önce bu kokunun giderilsin.

Bu yüzden bazı temizlik ürünleri kullanılabilir, oda parfümleri, mobilya kokuları gibi bir çok yönteme başvurulabilir. tabi ki bunlar her daim uygulanabilen yöntemler olamayacağı için daha doğal ve kolay uygulanabilen havalandırma gibi uygulamalar tercih edilir.



Bir Önceki Blog Yazımız Olan Kanepelerde Hijyen Yakalamak İçin Kanepeler Nasıl Temizlenir Önerileri Yazımızı İnceleyebilirsiniz
28.04.2018
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.