Tüm Filtreler
Mobilya Nasıl Kurulur? Mobilya Kurulumu

 

Son dönemlerde özellikle yerden tasarruf amaçlı üretilen pratik mobilya tasarımları artmaktadır. Her zevke ve bütçeye hitap eden bu mobilyaların doğru kurulumu çok önemlidir. Nakliye firmalarının kurulumunu gerçekleştirdiği özel mobilyalar dışında, kendi kendinize kurulum yapabileceğiniz mobilyalar da mevcut.

Evlerine şıklık ve estetik katmak isteyen ev sahipleri farklı dizayn mobilyaları tercih ederlerken, bu mobilyaların nakliye ve montajlarını firmalar gerçekleştirebiliyor. Mobilya nasıl kurulur konusunda merak ettikleriniz için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz. 

                                                                                                                                                                                                                      


Mobilya Nasıl Kurulur?

Mobilya Nasıl Kurulur?
 

 

Bazı firmalar seçtiğiniz ürünün kurulumunu gerçekleştirirken, bazıları bu hizmeti vermeyebiliyor. Bu durumda mobilyalarınızı kendiniz kurabilir ya da nakliye şirketlerinden yardım alabilirsiniz. Ancak kendiniz kurmayı tercih ederseniz, ürününüzle birlikte gönderilen montaj talimatını kullanabilirsiniz.

Eğer elinizde bu talimat yoksa mobilyanızı aldığınız firma ile iletişime geçerek size ulaştırmalarını sağlayabilirsiniz. Mobilya nasıl kurulur kısmına gelirsek, mobilyanızı evinize getirdikten sonra yapmanız gereken ilk şey kurulum için rahat hareket edebileceğiniz uygun bir yer belirlemek. Ürünün içinden çıkacak vida ve minifiks gibi ufak tefek malzemeleri kaybolmayacak şekilde bir alanda düzenlemelisiniz.

Koliyi açtıktan sonra benzer parçalar arasında sınıflandırma yaparak etrafınıza dizmelisiniz. Çekiç, matkap, tornavida gibi yardımcı öğeleri de yanınıza aldıktan sonra kuruluma başlayabilirsiniz. Mobilyanızın yandan başlayarak ya da tabandan başlayarak birleştirebilirsiniz. Her bir parçanın uygun olan parçayla birleşmesine ve sabitlenmesine dikkat etmelisiniz.  


 

Mobilya Nasıl Kurulur? Mobilya Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gerekenler


 

Mobilya nasıl kurulur konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar;Ürünü satın aldıktan sonra tüm gerekli parçaların kolinin içinde olduğundan emin olmalısınız. Eksik parça durumunda firmayla iletişime geçmelisiniz.Kolinin içinden çıkan kurulum parçalarının eğilme, kırılma, çizilme gibi sorunlarının olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Eğer üründe bir sorun olduğunu görürseniz, hiçbir işlem yapmadan firmaya haber vermelisiniz. Aksi takdirde üründe değişim ya da iade işlemlerinizi gerçekleştiremezsiniz.Her parçanın birbirine uyumlu olduğundan emin olmalı ve normal esnekliği dışında herhangi bir sallanma olmayacak şekilde sabitlemelisiniz. Mobilya kurulumu konusunda tecrübeniz yoksa firmalardan ya da ustalardan mutlaka yardım almalısınız.

 


Bir Önceki Blog Yazımız Olan Oturma Odasında Kanepeler Nasıl Temizlenir? Yazımızı İnceleyebilirsiniz

22.11.2018
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.