Tüm Filtreler
Küçük evlerde koltuk takımı seçimi nasıl olmalıdır?

Yaratıcı ve yenilikçi dizaynlar ile farklı alanlar haline dönüştürülen dar odalarda koltuk takımı ve genel olarak mobilya seçimlerinizin nasıl olması gerektiğinden bahsedeceğiz. Öncelikle salonda çok fazla detay olmasından kaçınmaya çalışılmalıdır. Büyük aksesuar, iddialı desenler ve çok sayıda birbiri ile kombinlenen renkler yerine daha elegan ve sade bir dekorasyon anlayışı benimsemeniz gerekebilir. Dar alanda tercih edilebilecek en iyi tarz; modern mobilyalar ya da retro ürünlerdir. 60’ları yansıtan retro ürünler ayak yapıları, ince çizgileri ve ağırlıklı olarak açık ceviz tonlarındaki üretimi ile küçük salonlara çok yakışan minimal ve bohem bir hava yaratan incelikli tarzlardandır.
Edra Salon Takımı
   
Dar bir salona sahipseniz, salon takımı yerine oturma odası için tasarlanan bir koltuk takımını tercih edebilirsiniz. Yine ince uzun L şeklinde bir salonunuz varsa, odanın tüm kapasitesinden yararlanmak için konumlandıracağınız yerin ölçüsüne uygun bir köşe takımı ile ortada bulunan alanı boş bırakabilir ve odayı daha geniş gösterebilirsiniz. Odada ayna kullanımına ve duvarlarda apliklere yer vermeniz ışık iletkenliğini arttırarak daha ferah ve geniş bir yer algısı yaratacaktır.

Geniş ve büyük bir ayna kullanmaktan çekinenlerdenseniz, aksesuarlarınızı aynalı seçebilirsiniz. Örneğin; çerçeve, aynalı tepsi, aynalı orta sehpa, ayna ve eskitme metal detayları bulunan dekoratif ürünler vb. gibi detaylarla ışığı ve yansımayı arttırarak, alanda genel ve güzel bir illüzyon oluşturabilirsiniz. 
Sofya Köşe Takımı
   
Yeni sezonda sıkça karşımıza çıkan inci gri, pudra pembe, buz mavisi ve mint yeşili renklerde döşemelik kumaş seçeneklerine sahip koltuk takımlarından tercih yaparak, pastel ve konforlu bir dekorasyon dünyası oluşturabilirsiniz. Dar alanlarda kullanıma uygun çay seti koltukları da hem küçük ve değerlendirmek istediğiniz oturma odası alanlarında hem de balkon gibi alanlarda iyi bir fikir alternatifi oluşturabilir.

Salonda konumlandıracağınız koltuk ya da köşe takımına karar vermeden önce olmazsa olmazlardan biri de yerleşim yapılacak alanın ölçüsü olacaktır. Buna göre alacağınız ürünün kapladığı yer ile alanınızı kıyaslayabilir ve gerekirse üçlü koltuk yerine ikili kanepe formlarına ya da u köşelerdense l köşelere geçiş yaparak salonunuzu daha kompakt, güçlü ve daha verimli kullanabilirsiniz. 
Hawaii Pembe Çay Seti Koltuk
   
Temel görüntüyü oluşturacak olan koltuk takımınızı ve rengini seçtikten sonra, aksesuarlarınızı gerek kontrast ürünlerden belirleyerek veya koltuk ile kombin giderek daha sade dokunuşlarla dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Yine küçük odalarda büyük ve uzun saksı formları yerine gerekirse bir masa ya da sehpa gibi modüllerin üzerinde konumlandırabileceğiniz şekilde yeşil bitkilere yer vermeye özen gösterebilirsiniz.

Açık renkte, sezonun favori dokularından biri olan mermer desenli saksı ve objelerin içerisinde sergileyeceğiniz yeşil bitkiler, odada küçük ve göz yormayan dinamizimlerle birlikte ferah ve havadar birer dokunuş olarak göze çarpacaktır. Küçük odalarda konumlandırılabilecek minimal oturma grubu alternatifleri için sizleri koltuk takımı kategorimize bekliyoruz.  
Ancelin Koltuk Takımı

 
Bir Önceki Blog Yazımız Olan Antreler için temel çözüm: Portmantolar Yazımızı İnceleyebilirsiniz.
04.07.2020
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.