Tüm Filtreler
Salon, tüm evinizi gösteren ve dekorasyon zevkinizi en iyi yansıtabileceğiniz alanlardan biridir. Bu alan için en önemli kriterlerden biri, salonun aldığı ışık ve odanın genişliğine göre seçilen bir salon takımıdır. Sonrasındaki aşama ve sıkça duyduğumuz soru ise Salon takımları ne renk olmalı konusudur.

Açık renk seçimler her alana hitap eden joker renk skalasıdır. Ancak elbette ki mobilya seçimleri söz konusu olduğunda zevkler ve senenin ahşap modası devreye girecektir. Bu da modern ya da klasik seçim olarak ikiye bölünmeler yaşatarak, açık soft oturma grupları ile ahşap mobilyaların kombinlenmesini sağlayacaktır.
                                                                                                                                                 

                                                                           
Salon Takımları Ne Renk Olmalı
Salon Takımları için Renkler

Salon takımları ne renk olmalı? Bu soru, ev döşeyen ya da mobilya değiştiren kişiler için vazgeçilmez konulardan biridir. Tavsiye edilen püf nokta, yoğun renk seçimlerinin çok fazla uygulanmamasıdır. Zira bu tür seçimlerle yaşam alanınız sıkıcı bir hal alarak içinde bulunmak isteyeceğiniz bir ortam olması gerçeğinden uzaklaşır.

Salon için düşünülen renkler yıllarca kullanılabilecek, zamansız tonlarda ve yapıda olmalıdır. Bazen dönem ve moda baz alınarak cesur seçimler yapılabilir, ancak önemli olan bunun ne kadar süreceği ya da dekorasyonunuzu yenileme sıklığınızdır. Örneğin krem rengi nötr bir tondur ve risk taşımayan bir renktir. Krem ve toprak tonları her dönem hayatımızda olan banko renklerdir.
 



Salon Takımlarında Koyu Renk Hakimi



Salon takımları alırken elbette ki kişisel zevkler ön planda tutulmalıdır. Kendi beğenileriniz doğrultusunda hareket etmeniz, zamanla dekorasyonda özgürleşmenizi sağlayarak sizi evinizin iç mimarı haline getirecektir. Koyu renk mobilyalardan hoşlananların siyah ya da koyu kahverengi gibi zor seçimlerini, aksesuarın açık tonları ile kombinleyerek kırabilir ve bir denge unsuru sağlayabilirsiniz.

Salon takımları ne renk olmalı, renkli mi yoksa sade mi seçimler yapılmalı, bütün bunlar dikkatlice ele alınmalıdır. Sade tonlarda bir salonda genelde iyi hissedilir, aydınlık renkler pozitif hissettirir bu enerji ise psikolojiye olumlu yansır. Sade bir salonda sevilen canlı bir renk aksesuar olarak tercih edilebilir ve böylelikle ying yang felsefesine uygun denge sağlanarak kaliteli ve zamansız salon dekorasyonuna imza atılabilir.



Bir Önceki Blog Yazımız Olan Mobilya Nasıl Temizlenir Yazımızı İnceleyebilirsiniz
21.11.2017
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.