Tüm Filtreler
Yazlık Evlerde Mobilyalardaki Rutubet Kokusu Nasıl Çıkar?

 

Yalnızca yaz aylarında ikamet edilen yazlık evlerde genellikle ve uzun süre kapalı kalan kış boyunca pek uğranmayan ve kullanılmayan evler olduklarından dolayı bu mekanlarda kalan eşyalar neme maruz kalmaktadır. Özellikle yazlık evlerde yer alan mobilyalar bu nem oranı nedeniyle küf kokusu barındırır ve yaz aylarında bu küf kokusunun giderilmesi gerekir.

İşte bu noktada mobilyalardaki rutubet kokusu nasıl çıkar sorusunun cevabı için birçok pratik uygulama bulunmaktadır. Küf kokusunun çıkarılması için eski eşyalarınızı ve özellikle eski mobilyalarınızı temizlerken pratik temizlik önerilerine dikkat ederek çözüm elde edebilirsiniz. 

                                                                                                                                                                                                                      

Mobilyalardaki Rutubet Kokusu Nasıl Çıkar

Mobilyalardaki Rutubet Kokusu Nasıl Çıkar Ve Neler Kullanılmalıdır?
 

 

Yazlık evlerinizde kış boyunca beklemiş olan veya uzun dönem boyunca girmediğiniz evlerde ya da alanlarda küf kokusunu içine çekmiş olan mobilyalarda temizlik gerçekleştirmek için bazı pratik malzemeler bulunur.

Bu pratik malzemelerin kullanılması sayesinde mobilyalardaki rutubet kokusu nasıl çıkar konusunda istediğiniz cevabı alabilirsiniz.

Eski mobilyalarınızda oluşan küf kokusunu uzaklaştırmak için plastik kaplarınıza sirke doldurabilir ve bu kapları sıkıca kapadıktan sonra delgeç ile kafalarını küçük küçük delerek bu kabı ihtiyaç duyduğunuz mobilyaların yanına ve altına yerleştirebilirsiniz. Kap içinde yer alan sirke bütün gece boyunca kokuyu emecek ve çok ekstra bir durum olmadığı sürece mobilyadan nemin uzaklaşmasını sağlayacaktır.

 

Mobilyalardaki Rutubet Kokusu Nasıl Çıkar Ve Nasıl Engellenebilir?

 

Mobilyalardaki rutubet kokusu nasıl çıkar , ulaşılabilir konumda olan ev ve işyerlerinde mobilyaların koku almaması için en az ayda bir havalandırma ihtiyacı bulunur. Çok nemli ortamlarda evin nemini yüzde 40-50 arasına düşürebilmek için nem giderici kullanılabilir.

Evde yemek artıkları bırakılmamalı, buzdolabı temiz tutulmalı, eşyaları depolarken nem giderici ve sabun kullanılmalı, duş sonrası banyo temizlenmeli ve gerekirse küf öldürücü dezenfektanlar kullanılmalıdır. Bu önlemler alındıktan sonra mobilyalarda rutubet kokusu oluşmasının önüne büyük oranda geçebilirsiniz.

 


Bir Önceki Blog Yazımız Olan Oturma Odası Nasıl Düzenlenir? Yazımızı İnceleyebilirsiniz

01.11.2018
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.