Tüm Filtreler

Mobilyalardaki parmak izleri nasıl çıkar sorusunun cevabı için öncelikle mobilya temizliğine değinelim. Sürekli değişen ve yenilenen mobilya sektörü ürünleri, her zevke hitap eden tasarımları ile evlerimizin ve işyerlerimizin tamamlayıcısı olmaktadır. Birbirinden renkli modellerin her birinin temizlikleri de farklı ihtimam gerektiriyor. Hassas yüzeylere sahip bu mobilyaları temizlemek için kullandığımız temizleyici ve deterjanların çoğu mobilyalarınızı yıpratabiliyor.

İçerdikleri beyazlatıcı ve renk açıcı kimyasallar mobilya renklerinin deforme olmasına, mobilya yüzeyinde çiziklerin oluşmasına neden olabiliyor. Bu yüzden mobilyalarınızın türlerine ve yüzey özelliklerine göre üretilmiş özel temizleyiciler tercih etmelisiniz. Bu özel temizleyicilerle hem mobilyanızı ömrünü uzatır hem de doğru ve etkili şekilde temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

                                                                 
                           
                                                                              Mobilya Temizliği

Mobilyalardaki Parmak İzleri Nasıl Çıkar? Doğal Yollarla Mobilya Temizliği



 

Mobilyalardaki parmak izleri nasıl çıkar, doğal yollarla temizlik nasıl yapılır? Bu soruların cevabının en bilinen yöntemi çiğ patatestir. Bu yöntemde bir büyük boy patates ortadan ikiye kesilerek, parmak izinin ya da diğer lekelerin olduğu alana sürülür.

Daha sonra nemli bir bezle mobilya yüzeyinde patatesten kalan nişastaların temizliği yapılır. İşlem sonunda mobilya yüzeyleriniz ilk günkü gibi yeni ve parlak olacaktır. Bir diğer yöntemde ise bir fincan mineral yağı ile üç damla limon karıştırılır. Elde edilen karışım yumuşak bir bez yardımıyla yüzeye uygulanır. Lekeli yüzeye yine yumuşak bir bezle hafifçe uygulanan mısır nişastası da mobilyalarınıza yenilik katacaktır.  

 


Mobilyalardaki Parmak İzleri Nasıl Çıkar? Hazır Temizlik Ürünleri İle Mobilya Temizliği
 

 

Mobilyalardaki parmak izleri nasıl çıkar konusunun çözümü için uygulanan yöntemlerden biri de ahşap temizleyicilerdir. Bu ürünlerin en belirgin özelliği ahşaba zarar vermeden parlaklık kazandırmalarıdır. Durulama ve farklı herhangi bir işlem gerektirmeyen ahşap temizleyiciler yüzeydeki kir, is, leke ve parmak izi gibi istenmeyen görüntülerin tamamen yok olmasını sağlar.

Ekstra güç gerektirmeyen bu ürünlerle, içerdikleri parfüm özleri sayesinde ferah bir hava elde edebilirsiniz. Düzenli kullanımda mobilyalarınız için maksimum koruma sağlarlar ve deformasyonu önlerler. Ayrıca matlaşma olmaması için deterjan, çamaşır suyu ya da alkol gibi ürünlerle mobilya temizliği yapılmamalıdır.

 


Bir Önceki Blog Yazımız Olan Yemek Odası Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Yazımızı İnceleyebilirsiniz

13.12.2018
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.