Tüm Filtreler
Evlerde ve iş yerlerinde sürekli kullanılan mobilyalarda belirli ve çeşitli istenmeyen lekeler olabilir. Mobilyalardaki lekeleri çıkarmak ise çokta kolay değildir. Fakat mobilyalardaki lekeler nasıl çıkar gibi sorular için basit çözüm önerileri de mevcuttur. Doğru bir yol izlendiği zaman mobilyalardaki çeşitli lekelerden mobilya sahipleri çok kolay bir şekilde de kurtulabilirler. Bunun için çok farklı yöntemler de mevcuttur.
                                                                                         


                                                                                                                                             Mobilyalardaki Lekeler Nasıl Çıkar?                     
Ahşap Mobilyalardaki Lekeler Nasıl Çıkar ?


Evlerimizde ve iş yerlerimizde birçok ahşap mobilyalar mevcuttur. Bazı mobilyaları ev sahipleri sürekli kullanır. Bu kullanıma bağlı olarak ta lekeler meydana gelebilir. Örneğin; mobilyalardaki lekeler nasıl çıkar sorusu için mobilyalarda oluşan lekelerin cinsine bakmak gerekir. Mobilyalarda bulunan çay lekeleri için uygulanabilecek adımlar şöyledir.

Mobilyalarda özellikle çalışma masaları üzerinde oluşan çay lekeleri için karbonat kullanmak en doğru yöntem olacaktır. Çay lekesi olan mobilyanın üzerine bir miktar karbonat döküp bir süre bekledikten sonra nemli bir bezle silmek çay lekesini tamamen yok edecektir. Ahşap mobilyalar üzerinde bulunan mürekkep lekesi ev hanımlarını en çok zorlayan lekeler arasında yer alır. Mürekkep lekesi yeni bir leke ise süt, ılık su ve sirke arışımı ile mobilya silinmelidir. Bu şekilde leke kısa sürede yok olacaktır.


 

Kumaş Mobilyalardaki Lekeler Nasıl Çıkar ?



Kumaş bir mobilyanın üzerine ya da halıların üzerine çay dökülmüşse bunun için karbonat uygulaması gerekecektir. Yine kumaş üzerinde bulunan çay lekesi çok eksi ve kurumuş bir leke ise kumaş gliserinli su ile silinmelidir. Yine çay lekeleri için bir miktar sirke ve alkol karıştırılarak kumaşlar silinmelidir.

Kumaş mobilyalardaki lekeler nasıl çıkar, sorusuna aslında genel bir temizlik malzemesi olan karbonat ile kolayca cevap bulabilir kişiler. Karbonat birçok yüzeyde etkili temizlik sağlarken kumaş yüzeylerde de etkilidir.



Bir Önceki Blog Yazımız Olan Salon Takımları ve Mobilya Modellerinde Yeni Tasarımlar Yazımızı İnceleyebilirsiniz
27.01.2018
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.