Tüm Filtreler

Mobilyalar insanların yaşadığı ve çalıştığı tüm alanlarda kullanılan eşyalar arasında yer alır. Evlerde, ofislerde ve açık alanlarda kullanılması sayesinde insanların rahat etmelerini sağlar. Mobilyaları kullanışlı kılan ve güzel gözükmelerini sağlayan en önemli nokta kullanılan malzemelerdir. Genellikle ahşap kullanılarak üretilen mobilyalar daha güzel görüntüye sahip olması ve daha doğal olması ile tercih edilir.

Mobilya üretiminde özellikle son yıllarda ağaç malzemelerin işlenmesi ile elde edilen sunta benzeri malzemeler kullanılır. Ancak özel mobilyalar için ham ahşap malzemeler kullanılarak üretim de gerçekleştirilmeye devam eder. Mobilya üretimlerini merak edenler mobilya hangi ağaçtan yapılır sorusunu sizin için irdeledik. 

                                         


                                                                                                                                                                            Mobilya Hangi Ağaçtan Yapılır?

Mobilya Hangi Ağaçtan Yapılır ve Hangileri Daha Dayanıklıdır?



 

Mobilya hangi ağaçtan yapılır denildiğinde akla gelen uzun ömürlü ve sağlam ağaç çeşitleri gelmektedir. Özellikle klasik tasarıma sahip olan mobilya tasarımları için sert, dayanıklı ve uzun süre kullanılabilen mobilyalar tercih edilmektedir.

Bu ağaç çeşitleri arasında ceviz ilk sıralarda bulunur. Ceviz ağacı yapısı itibari ile ağır ve sağlam bir ağaç çeşididir. Aynı zamanda çok iyi şekilde cila tutması ile bilinir. Cevize benzer şekilde meşe ağaçları da dayanıklı ağaç çeşitleri arasında yer alır. Meşe ağacı dayanıklı olmasına rağmen az bulunması nedeni ile çok fazla rastlanmayan seçeneklerdendir.

Dayanıklı ağaç seçenekleri içerisinde çam ağacı da bulunur. Çam ağacı işlendiğinde uzun süre sorunsuz şekilde kullanılabilir. Ayrıca dünyanın pek çok yerinde bulunabilmesi sayesinde çok fazla kullanılır.  



 

Mobilya Hangi Ağaçtan Yapılır ve Hangi Ağaç Çeşitleri Daha Kolay İşlenir


 

Dayanıklı ve uzun ömürlü ağaçların yanı sıra hafif ve kolay işlenen bazı ağaçlar da mobilya hangi ağaçtan yapılır sorusu için cevap olarak verilebilir. Ihlamur ağacı bu ağaçların arasında yer alır. Hafif ve kolay işlenen yapısı mobilyaların içlerinde tercih edilmesini sağlar.

Akçaağaç ülkemizde çok fazla bulunmasa da dünya genelinde bulunabilen yumuşak ağaç türlerindendir. Kavak ağacı kuruduğunda çok fazla şekilde değişikliği yaşaması nedeni ile mobilya üretiminde doğrudan kullanılmasa da işlenerek pek çok farklı yerde kullanılabilir. Bu ağaç türleri mobilya üretiminin farklı aşamalarında tercih edilebilir. 

 


Bir Önceki Blog Yazımız Olan Düğün Paketleri Ne Kadar?  Yazımızı İnceleyebilirsiniz

01.11.2018
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.