Tüm Filtreler
Kanepe Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ve Kumaş Kalitesinin Önemi


Kanepe alırken en çok dikkat ettiğiniz kriterlerin başında kanepenin rengi ve modeli gelmektedir. Hâlbuki bu seçim çok yanlıştır ve hemen hemen herkes tarafından yapılmaktadır. Böyle bir durum karşısında da hemen hemen herkesin aklına peki kanepe alırken nelere dikkat etmeliyiz sorusu takılıyor. Kanepe seçiminde nelere dikkat edilmeli ve kumaş kalitesinin önemi nedir?


                                                                                                     Kanepe Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Kanepe Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler



Kanepe alırken nelere dikkat etmeliyiz diyenler için alacağınız kanepeyi nerde ve nasıl kullanacağınızı göz önünde bulundurup, amacına uygun bir model seçmenizi tavsiye ederiz.

Oturma odanız ve misafir odanız için estetik bir görünüm yaratmak istiyorsanız, yenilikleri ve modayı takip etmeniz gerekir. Kanepe kullanacağınızın alanınızın ölçüsünü iyi alarak, hesaplı ve şık görünümlü bir model seçebilirsiniz.

Bunun dışında alacağınız kanepenin iskeleti ve döşemesi hakkında bilgi alın. Bu konu ile ilgili mobilya mağazalarında satış görevlilerine sorular sorabilirsiniz. Kanepenizi almadan önce üzerine oturarak rahatlığını test edebilir ya da online alışverişlerde ürün içeriğini sorgulayarak sipariş verebilirsiniz.



Kanepe Alırken Hangi Kumaşlar Tercih Edilmeli


Kanepe alırken nelere dikkat etmeliyiz konusunda ikinci tavsiyemizi kumaşına dikkat etmeniz, olacaktır. Kanepe modellerinde en dayanıklı ve kullanışlı kumaşlarından  birisi nubuktur. Kaliteli ve orijinal nubuk kumaştan yapılan kanepeler yaklaşık 15-20 yıl dayanıklılığını korur. Üstelik temizliği de çok kolaydır. Temiz nemli bir bezle silmeniz yeterlidir. Evinizde herhangi bir evcil hayvan barındıramıyorsanız kanepelerini aşınması ve renginin solması da olası değildir. Kadife kumaşlarda estetik bir görüntü verir. Ancak eviniz çok kalabalık ise ya da evinizde evcil bir hayvan barındırmıyorsanız kadife kumaştan yapılan modelleri tercih etmemenizi öneririz.


Lüks ve modern kumaş gurubuna giden parlak kadife kumaşlar dekoratif amaçlı ve dekorasyonun sakin olduğu mobilyalarda tercih edebilirsiniz. Bunları göz önünde bulundurarak kanepelerde en çok tercih edilen kumaş türü keten ve kotondur. Özellikle doğal dokuma kumaşlar yıllarca yapısını bozmaz. Kanvas denimi gibi farklı çeşitleri bulunmaktadır. Ancak kir ve leke göstermeyen modeller arıyorsanız koyu renkli olanlarını tercih etmelisiniz. Kanepe seçerken odanızın büyüklüğünü de göz önünde bulundurmanız gerekecektir.



Bir Önceki Blog Yazımız Olan Yemek Odası Takımı Modelleri Yazımızı İnceleyebilirsiniz
13.09.2018
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.