Tüm Filtreler

Mobilya Dekorasyonunda Renk Uyumunun Önemi
 

Dekorasyonda renk uyumu oldukça önemli bir konudur. Bu uyum için tıpkı duvar boyalarında olduğu gibi birbiri ile kombinlenebilecek renkler palet haline getirilmiş ve örneklendirilmiştir. Dekorasyon uyum paleti olarak araştırmanız halinde gereken bilgilere ve uyumlu renk skalasına kolayca ulaşabilirsiniz. Dönem olarak her ne kadar zıtlıklar, tarzların birbiri ile karmaşası, bohem, etnik desenler ve farklılık moda olsa da klası hiç değişmeyecek ve yadırganmayacak tek akım uyumluluk akımıdır.

Özellikle detaycı bireylerin hayatında yakalamak keza oluşturmak istediği uyum ve düzen dürtüsü kıyafet seçimlerine ve tabi ki evine, dekorasyonuna yansımaktadır. Eskiden uyum denildiğinde en çok kombinlenen ve akla gelen renkler kahve-krem, siyah-kırmızı, mavi-beyaz gibiyken yine göz irdelemeyen ve birbiri ile matc edildiğinde çok yakışan soft ve mat ara renkler girdi hayatımıza.

                                                                                                                   

                                                                                                    Ev Dekorasyonunda Renk Uyumu

Pudranın, ten renginden pembeye kadar uzanan tonları, turkuaz'ın gök mavisine kadar olan geçişi ve ana renklerin beyazla karışımını yansıtan sisli açık renkler hem küçük metropol evlerini geniş gösteriyor hem de içimizi aydınlatan görsel bir show sunuyor.

 

Beyazın ya da beyazla açılan tonların verdiği temizlik ve düzen hissini soft dekorasyon renklerinde bulan uyum arayışçıları için trend alarmını çalıyoruz. Birbiri ile en uyumlu tarzları sizin için aşağıda derledik.

 

Country mobilyalar: Mobilya da hem uyumu hem de açık renkleri sevenlerdenseniz sizler için country tarzından daha iyi bir seçenek olamayacağını düşünüyoruz. Özellikle beyazın ve pembenin renk tonlarını gerek oyma desenler gerekse koltuk kumaşları üzerinde sıkça görebileceğimiz country ürünlerde tüm modüller birbiri ile hem tarz hem de renk uyumu içerisindedirler.

 

Klasik Mobilya Modelleri: Klasik takımlar denildiğinde gözünüzün önünde koyu renkte mobilyalar canlansa da yeni serilerde genelde ekru tonlarına ağırlık verilerek üretilen birçok model mevcuttur. İster koyu, ister açık renk olsun klasik mobilya modüllerinin tamamında renk ve stil uyumunu görebilirsiniz.

 

   
Aksesuarların Mobilya İle Uyumu

                                                                                                                                       Ev Dekorasyonunda Renk Uyumu


Ev dekorasyonunda renk uyumu oldukça genel bir konu olduğu için halı, perde ve sehpa gibi ana hatları destekleyen dekoratif ürünlerde de renk uyumu sağlamak isteyenlerdenseniz. İlk yapmanız gereken yatak odası, yemek odası ve salon takımı gibi ana eşyaları belirlemek ve aksesuarlarınızı buna göre seçmek olmalıdır.

Göz irdeleyen bir aksesuar seçimini yenilemek, mobilya seçimlerine göre çok daha kolay olacaktır. Birbiri ile uyumlu modelleri ve tarzları yazı içerisinde inceleyebilirsiniz. Keyifle ve dekorasyonla dolu bir gün dileriz.



Bir Önceki Blog Yazımız Olan Berjer Koltuk Modelleri Yazımızı İnceleyebilirsiniz.

04.11.2017
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.