Tüm Filtreler
Ev aksesuarları görsel şölen sunan bir pastanın kreması gibidir. Pasta kreması ne kadar çok olursa bir o kadar da bayabilir aksesuarların kullanımı bunun ile benzerdir. Dengeli bir dağılım olduğunda ve doğru aksesuar seçimi yapıldığında iç mekanın görüntüsü tasarlanan alan ile bütünlük sağlayacaktır.

İç mimarlar, sihirli değneklerini sallayan ve sıradan görünen bir yeri estetik açıdan çok güzel ve davetkar bir mekana dönüştüren büyücüler gibidir. Çarpıcı bir görünüm sağlamak için uygun tasarım, şema, renk, boya, ambiyans, dokular, denge ve simetri ile başlar. Bu benzersiz estetik kalite, her odanın veya alanın amacına uygun olacaktır. Böylece odanın görünümünü iyileştirmenize yardımcı olur.

Örneğin; Ev ya da ofis alanı yaratıcılığı ve üretkenliği artırırken, yatak odasının daha rahat hissetmesine yardımcı olur, dinlenmeyi ve iyi bir gece uykusunu sağlar. 
CaddeYıldız
   
Aksesuar denilince aklımıza gelenlere göz atalım;




•    Duvar Rafları
•    Dekoratif Saatler
•    Dekoratif Tablolar Ve Çerçeveler
•    Aynalar
•    Biblolar Ve Objeler
•    Avize , Aplik Ve Abajurlar
•    Halılar
•    Kırlentler
CaddeYıldız
   
   
Aksesuar seçimi yaparken yapmanız ve yapmamanız gerekenleri sıralamak gerekirse eğer öncelikle tasarım şemasını bir araya getirirken her zaman aksesuarlar için bütçe ayırın. Asla sonradan düşünülemezler. Başlangıçtan itibaren bütçe yaparsanız, tüm nakit paranızı mobilyalara ve donuk sıkıcı bir alan bırakarak dekorasyona harcamak zorunda kalmayacağınızdan emin olursunuz. Kendi hikayenizi göz önünde tutarak buradan yola çıkın, sahip olduklarınızı, sevdiğiniz renkleri, seveceğinizi düşündüğünüz herşeyi gözden geçirin. Aile yadigarı, fotoğraflar ve ilgi alanlarınız gibi hatıraları eklemek, bir kişi olarak kim olduğunuzu gösterir. Çevrenizde sevdiğiniz şeylere sahip olmak, evlerinizden daha çok keyif almanızı sağlayacaktır. Bu kişisel dokunuşlar, sizin de ziyaretçileriniz olduğunda genellikle harika konuşma noktaları olacaktır. Sadece mekanlarınızı değil, tarzınızı ve zevkinizi de yansıtan aksesuarları seçin. Bunu yaparak, evinizi size özel ve kişisel kılacaksınız. CaddeYıldız
   
Yapmamanız gereken şeylerden bahsedersek;

•  Aksesuarları bir alan içinde yaymak görsel etkilerini azaltır ve daha az önemli hale gelir.

•  Alanlarınızı anlamsız nesnelerle karıştırmamaya çalışın. Bir nesne için sevgi ya da beğeni hissetmiyorsanız, kullanmayın. Sizi sadece uzun vadede mutsuz edecek önünde sonunda onu kullanmaktan vazgeçeceksiniz.

•  Küçük alanları büyük nesnelerle veya aksesuarlarla boğmamaya çalışın, aksi takdirde odanızın sıkışık hissedeceğini ve görüneceğini göreceksiniz.
 
CaddeYıldız
   
Eviniz kendi alanınızdır. Evinizin düzenini değiştirmek istiyorsanız, estetik açıdan hoşunuza giden her şeyi koyabilirsiniz. Rengi, mekanın ne olduğu, alanı nasıl aydınlatmak istediğinizi ve televizyon gibi teknolojik aksesuarlarınızı kısacası eklemek istediğiniz tüm aksesuarları evinizde çözümlendirip konumlandırabilirsiniz.
 
 

 
Bir Önceki Blog Yazımız Olan Kış Evi Oluşturmak İçin Gereken Stil Önerileri Yazımızı İnceleyebilirsiniz.
01.03.2021
İç mimarın seçtikleri

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.